JOM SERTAI KUIZ KL HOP ON HOP OFF
KLIK UNTUK MAKLUMAT LANJUTJOM MASUK ANGKATAN PERTAHANAN AWAM MALAYSIA
Bencana boleh berlaku bila-bila masa tanpa diundang. Adakah anda sudah mempunyai ilmu dan kemahiran berkaitan sebagai persediaan anda menghadapi bencana? Sertai Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) bagi mempersiapkan diri anda, keluarga dan komuniti anda dengan ilmu siap siaga. layari www.civildefence.gov.my untuk maklumat lanjut dan mendaftar.


RANCANGAN "TUMIT TINGGI"
Saksikan "Tumit Tinggi" program yang memaparkan mengenai pelbagai isu berkaitan wanita yang menyentuh tentang aspek kejayaan, permasalahan gaya hidup. Akan mula disiarkan pada 9 April 2017, setiap hari Ahad jam 12.05 tengahari di TV1 dan TVi setiap Sabtu bermula 15 April 2017 jam 11.00 pagi.


PENGAMBILAN PELAJAR BARU MAAHAD TAHFIZ AL QURAN WAL QIRAAT ADDIN
KLIK UNTUK MAKLUMAT LANJUTLARANGAN PEMBAKARAN TERBUKA
Jabatan Alam Sekitar telah mengaktifkan "Pelan Tindakan Pembakaran Terbuka Peringkat Negeri Melaka" dengan pelaksanaan penguatkuasaan ke atas aktiviti-aktiviti pembakaran terbuka terutamanya bagi aktiviti kormesial seperti di kawasan perindustrian, pembinaan, perladangan, pelupusan sisa pepejal dan sebagainya.
Sekiranya disabitkan kesalahan Pembakaran Terbuka, boleh dikenakan tindakan dibawah Seksyen 29A(2) atau 29B, Akta Kualiti Alam Sekitar 1974 iaitu kompaun tidak melebihi RM 2'000 bagi setiap longgakan kebakaran dan denda tidak melebihi RM 500'000 atau penjara tidak melebihi 5 tahun atau kedua-duanya.